Fördelar med att bygga ett båthus

Posted on: november 6, 2020 Posted by: linus Comments: 0

Fördelar med att bygga ett båthus

Livet på sjön tar för de flesta av oss tråkigt nog slut på hösten. Som tur är kan du återigen ge dig ut på böljan den blå till våren igen. Tiden däremellan behöver du emellertid ha någonstans att förvara din båt så att den håller sig fräsch.

Det finns många fördelar med att bygga ett eget båthus. Du kan förvara båten tryggt hemma på gården och stöldrisken minskar drastiskt. Är du inte så byggnadskunnig behöver det inte vara dyrt att anlita någon eftersom det är ett enkelt bygge. Var dock noga med att lägga extra krut på taket så att fukt inte kan tränga in utifrån. Hos https://villatakspecialisten.se/ finns kunniga takläggare som är väl värda att anlita. Visst kan det vara frestande att göra jobbet själv, å andra sidan är det väldigt tråkigt om din kära båt skulle få en fuktskada.

Tänk på det här när du bygger båthus

Ett bra båthus skyddar din båt från väder och vind. Precis som du är noga med att välja rätt kläder när du ger dig ut på sjön, så är det lika viktigt att vara noggrann när du bygger båthus. Tänk på att du måste ansöka om bygglov om byggnaden är större än 15 kvadratmeter. Om du anlitar en bra byggfirma och takläggare har de koll på alla viktiga bestämmelser, något som bara det kan göra att det är värt pengarna.

Ett båthus behöver inte vara en speciellt avancerad byggnad. Vissa väljer till och med att bara bygga ett tak över båten, ungefär som en carport. Viktigast är att taket är tätt och skyddar båten från väta. Det är också praktiskt att ha ett båthus då du ska förbereda båten inför ännu en sommar. När du har tak över huvudet behöver du nämligen inte ta hänsyn till vädret.

somalite