Båtliv

Posted on: januari 4, 2021 Posted by: linus Comments: 0

Båtliv

Båtliv är en särskild sorts liv, ett liv med hög mysfaktor och många naturupplevelser. Det är inte utan orsak det här med kryssningar också är så populärt – öar, vatten och fria vidder ger oss det där lilla extra som gör att vi mår så bra. Den som har tillgång till en egen eller lånad båt har också chansen att få uppleva magiska solnedgångar över blanka fjärdar och saltstänkta stunder med snabbkaffe i sittbrunnen. Härliga badklippor och vattenlek med eller utan olika flytetyg. Båtorganisationerna ger många tips för den som behöver tips eller mer inspiration.

Tid för planering av sommarens båtfärder

Den som äger en egen båt vet att vintersäsongen i huvudsak består av att planera för sommaren. Båten vilar under sin presenning någonstans och väntar på bättre tider. Båtägaren sitter hemma vid köksbordet med sjökortet och funderar: Ska det bli korta helgturer inomskärs eller en riktigt rejäl sväng längs med kusten i år. Vilka kurser och farleder blir bäst, var kan vi ta natthamn och var kan vi proviantera? Många frågor är det att fundera över, med det där härliga förväntansfulla pirret i magen inför sommarens äventyr till sjöss.

Planera även för ekonomin och eventuella oförutsedda utgifter under semestern så slipper du oroa dig. Det finns alltid möjlighet att ta lån hos Lånakuten om det behövs en extra tankning när någon blivit lite extra förtjust i att åka wakeboard hela dagarna, eller om du plötsligt upptäcker att du glömt något viktigt när du packade. Det är så skönt att ha tänkt igenom allt i förväg och vad passar väl bättre än att göra det när det svenska vintermörkret regerar utomhus?

Ta chansen när den kommer

Att äga båt kostar pengar men det är värt varenda krona eftersom det handlar om en investering i det egna välmåendet. Båtlivet ger så mycket mer än en charterresa och om kronorna inte riktigt vill räcka till är det bra att ha en reservlösning. Som den person som fick prova på SUP-paddling i en gästhamn och absolut ville ha en egen bräda samma säsong. Ett snabblån senare var drömmen sann. Att stå upp och paddla fram i en okänd flod en vacker sommardag är häftigt. Vingligt i början, men vad gör väl det när vattnet är varmt.

Båtlivet ska vara bekymmersfritt i största möjliga utsträckning. Med bra planering och en plan B är det inget som hindrar de där spontana infallen när du är ute med båten.

somalite