Drömmar om båtliv

Posted on: januari 22, 2022 Posted by: linus Comments: 0

Drömmar om båtliv

I Sverige är det ovanligt stor del av befolkningen som faktiskt har en egen båt. Det kanske inte är så konstigt med tanke på vår långa kustlinje och våra fantastiska skärgårdar. Även de större insjöarna kan locka till båtliv, liksom Göta kanal som på något sätt är den ultimata utmaningen för många. Att färdas längs kanalen från Östersjön till blablabla och passera alla slussar längs vägen ställer en del krav på både skeppare, besättning och båt men ger oförglömliga minnen för den som vågar sig på det.

Båtliv som avkoppling

För de allra flesta ska nog båtlivet vara mer avkoppling än krävande kanalfärder. Du som drömmer om solnedgångar över skärgårdsfjärdar de där riktigt ljumma sommarkvällarna är inte ensam. Att sitta i kajutan eller på någon fortfarande solvarm klippa efter en härlig dag med sol och bad hör verkligen till livets gyllene stunder. Ett glas gott vin förgyller ytterligare för den som inte ska vidare med båten. Med en fyndlåda från Appassimento har du något riktigt gott för alla härliga sommarkvällar. Lite bubbel för något extra firande, en sval rosé om det är en tropisk natt på gång. Eller kanske lite vitt vin om fiskelyckan eller skärgårdsbutiken gett er härligt färsk fisk till grillen. Välj bland spännande temalådor eller enstaka flaskor av någon särskild sort. Oavsett vad du väljer kan du känna dig trygg med att de är utvalda av experter. En öppnad vinflaskasom inte går åt behöver inte kasseras. Har du kylskåp ombord behåller det smaken bra i flera dagar. Prova gärna genom att lukta och kanske smaka några droppar innan du serverar det. När det gäller flaskor som ännu inte är öppnade så bör de förvaras mörkt och svalt. Sådana utrymmen brukar det finnas gott om på en båt. Är det naturkork på flaskorna ska de hållas liggande, det kan vara värt lite pyssel för att få till bra förvaring ombord och då se till att flaskorna ligger stadigt även om det skulle gunga lite.

Alkohol och båtliv

Alkoholreglerna på sjön är tydliga men den som gjort strandhugg och tänker ligga kvar över natten behöver ju inte tänka på dem. Det behöver inte heller den göra som garderar med alkoholfritt vin. Det finns många goda sorter att välja på för den som av olika skäl avstår alkohol. En härlig sommarkväll, solnedgång, lite kluckande av små vågor mot klipporna. Måsarnas skrin och aptitretande dofter från grillen. Då är kanske båtlivet som allra bäst och för många är det nog just de stunderna som motiverar de mer arbetskrävande uppgifterna i samband med vinterupptagning eller vårrustning och underhållrent allmänt. För den som har en träbåt kan det bli rätt många timmars arbete, men den där perfekta kvällen på den perfekta klippan i den perfekta solnedgången väger upp varenda minut med råge.

somalite