Segla jorden runt – hur gör man?

Segelbåtar på havet
Posted on: juni 2, 2018 Posted by: Comments: 0

Segla jorden runt – hur gör man?

Det är många som drömmer om att säga upp sig från jobbet och sedan flytta ut på båten och bara segla för vinden. Det finns dock en hel del man måste tänka på om den här drömmen ska bli verklighet. Till att börja med måste man ha en skepparexamen. Det är för ens egen säkerhet främst som man bör vara uppmärksam på lektionerna eftersom det inte kommer finnas någon att fråga om råd när man väl är ute själv på havet. Sedan är det dags att skaffa en lämplig båt!

Att köpa båt kan vara både kul och tröttande. Det finns så många olika båtmodeller i så himla många prisklasser att man skulle behöva hjälp av en expert. Frågan är också om man behöver en ny båt eller om det är bättre att skaffa en begagnad. enklare.se hjälper dig med ett lån oavsett. Att låna pengar för att köpa fordon är en vanlig orsak till att svenska privatpersoner tar lån. Det allra vanligaste lånet är såklart bolån. Viktiga saker man måste titta på är tid för återbetalning och vad räntan ligger på.

Två som seglar en optimistjolle

Om man ska segla är det bra om man är mer än en i besättningen. Det beror på att det finns många saker som ska göras på segelbåten och det är inte lika enkelt att manövrera denna som en motorbåt till exempel. Desto större segelbåt man har desto svårare blir det men då blir det också mer spännande och roligt.

Bara du och havet

Man ska komma ihåg att när det kommer till att segla jorden runt så finns det många olika val man kan göra, det vill säga vilka kustremsor man ska följa eller om man ska gå ut på öppet hav. Det gäller att man planerar noga innan man ger sig iväg. När man sätter ut sina koordinater så är det dem man ska följa och det kan vara svårt att ändra sig om det går höga vågor och blåser mycket.

Segelbåt en solig dag

Om man har familj och barn så kan man fortfarande segla jorden runt. Tänk på att beroende vilken ålder barnen är i kan de behöva hemskolning utav någon av de vuxna i besättningen. Eftersom det inte finns internet på de flesta platser på havet kan man inte förlita sig på det.

Om man är själv eller seglar med en liten besättning så kommer man ha större frihet. Du eller ni kan ta dagen som den kommer och segla dit du vill. Det är svårt att säga hur lång tid det kommer ta att segla jorden runt, man vill ju inte jäkta när man väl gett sig ut på öppet hav. Det handlar om att njuta och uppleva så mycket som möjligt och det är garanterat en upplevelse man aldrig kommer glömma. Kom ihåg att dokumentera resan med dagbok och fotografier som man kan ha som minnen vid hemkomst.