Gå på båtmässa

Posted on: augusti 3, 2017 Posted by: linus Comments: 0

Gå på båtmässa

Om du går och funderar över om båtar och båtlivet är något för dig så finns det två bra sätt att få en bättre inblick. Det första sättet är att du följer med på en båttur under några dagar för att bilda dig en egen uppfattning. Kanske känner du någon som du kan följa med eller kanske kan du se om du kan hyra in dig hos antingen en privatperson eller ett företag? Det andra sättet är att besöka en båtmässa vilket är vad den här artikeln ska handla om.

För båtälskaren är båtmässor rena rama himmelriket och i Sverige finns det fyra olika båtmässor som är värda att besöka. De båda som hålls utomhus är förlagda till den varmare årstiden, ofta i augusti månad, där den ena är Marstrand Boat Show och den andra är Allt på Sjön i Gustavsberg. Dessa båda båtmässor ger dig en god inblick i båtlivet tack vare att de hålls utomhus, på sjön, som ju är det rätta miljön för båtar. Om du istället vill kolla på båtar under vinterhalvåret så kan Allt för sjön i Stockholm vara trevligt tips liksom Båtmässan i Göteborg.

Oavsett vilken båtmässa som du besöker och oavsett om du vet vad du är på jakt efter eller inte så är båtmässor ett perfekt sätt att lära känna båtlivet bättre. Mässorna är fulla av tillverkare och andra experter som du kan prata båt med hela dagen lång. Där finns både säljare av båtar och försäljare av diverse båttillbehör och bland båtarna finns allt från små jollar till lyxiga yachter. På utomhusmässorna brukar det även finnas tillfälle att testa båtarna genom att möjligheten ges till provkörning.